Болкоуспокояваща терапия

Невралгия • Хемороиди • Локална анестезия • Сироп Diclofenac

Да се обърне внимание на болката е от съществено значение, тъй като дори общото състояние на болестта да е стабилно, неконтролируемите болки пречат на пациентите да бъдат продуктивни, да творят и да вършат с лекота ежедневните си задължения. Върху хроничната болка има влияят множество причини и фактори. Именно за това тя е много по-трудна за овладяване, отколкото острата еднократна болка. Хроничната болка изисква комплексен подход и персонализирани мерки, отговарящи на специфичните нужди на всеки пациент.

Оптималното лечение може да включва използването на лекарства с болкоуспокояващо действие, включително антидепресанти, антиконвулсанти, с антиаритмични свойства, и антагонисти на NMDA. Чрез комбиниране на различни агенти и механизми, болката може да бъде овладяна при това с по-ниски концентрации от всяко едно лекарство.

Кремовете и геловете за трансдермална и локална употреба могат да бъдат така приготвени, че да осигуряват по-голям процент активна съставка, която да въздейства директно върху болезненото място (пр. при болки в ставите, невралгии и т.н.). При такива продукти се избягват много от страничните ефекти на лекарствата, които се приемат през устата. Проучвания показват, че когато препаратите се прилагат трансдермално, те не се абсорбират от стомашно-чревната система и съответно се избягва метаболизма на първо преминаване през черния дроб. По този начин не се „губи“ част от активната съставка и се усвоява максимално от организма.

Фармацевтите ни работят едновременно с лекуващия лекар и пациента, за да бъде разрешен всеки проблем. Според симптомите, приготвяме персонални лекарства, които са подходящи за конкретния случай или диагноза.
За повече информация, може да се свържете с нашите фармацевти – с тях може да обсъдите лекарствената форма (сироп, мехлем, спрей, капсули, сашети и др.), дозировката, възможните комбинации и механизми на лечение.