Серум за лице с хиалуронова киселина и витамин C

Сияйната и хидратирана кожа е ключът към по-младежки и свеж вид. Тя е предпоставка за по-добро самочувствие и увереност в ежедневието. Затова потърсихме формула, която да бъде лека, но същевременно ефективна и подходяща за ежедневна употреба, и разработихме специален серум за лице с хиалуронова киселина и витамин C.

Защо да изберете серум?

Серумът е продукт, който обикновено се нанася след почистване на лицето, но преди употреба на друг продукт. Той представлява лека и бързо абсорбираща се течност, която може да се използва като алтернатива или допълнение към ежедневния крем. Благодарение на своята молекулярна структура, серумът е с много по-висока концентрация на активни съставки, които имат свойството да проникват в по-голяма дълбочина в кожата. За разлика от обикновените кремове, където съдържанието на активното вещество е до 10%, в серумът достига до 70 и повече процента. Другата съществена разлика между серума и крема е това, че във формулата на серума не се включват оклузивни съставки като вазелин, минерални масла, сгъстяващи семеси и други.

Предимства на серумите

  • абсорбират се бързо в кожата и не оставят мазен слой
  • проникват дълбоко в кожата, което ги прави много подходящи за третиране на бръчки, белези на стареете, фини линии и тъмни петна
  • икономичен продукт – въпреки, че повечето серуми са в малки опаковки, това е напълно достатъчно, тъй като много малко количество е необходимо, за да се нанесе върху цялото лице
  • много са подходящи и за хора с мазна кожа, тъй като не утежняват и не запушват порите 

Серум с хиалуронова киселина и витамин С

Хиалуроновата киселина е гликозаминогликан, който е съставна част на съединителната тъкан, ставите и дори очите. Тя е мощен хидрататор, който има способността да привлича и задържа до 1000 пъти повече вода в кожата от собственото си тегло. Тя спомага за регенерация на кожата, бори се ефективно с признаците на стареене и негативното влияние на факторите на околоната среда, повишава еластичността и прави кожата по-гладка. 

Витамин C e мощен антиоксидант, който стимулира производството на колаген и въздейства върху негативните последици, причинени от свободните радикали и слънцето. Като активна съставка, той спомага за изравняване на тена и подобряване на пигментацията, което кара кожата да изглежда здрава и сияйна. 

Серумът може да бъде закупен на място в Аптека Pharmapolis , чрез поръчка на телефон 032 / 306 219 или чрез имейл: info@pharmapolis.eu. Той е изключително производство на лабораторията ни. За повече информация, заповядайте при нас или се обадете на посочения телефон.