Фармацевтични решения при проблеми с очите

Лекарствата, приготвени по индивидуална рецепта в аптеката, често са най-добрият избор при лечение на специфични проблеми свързани с очите като тежък кератит и други раздразнения. Очните разтвори, които се правят на място в лабораторията на аптеката, са уникални като рецепта и съдържание и са подсилени като състав. 

Защо е добър вариант, при проблеми с очите, да не разчитаме винаги на готови продукти, а да се насочим към индивидуалната терапия –  т.е лекарства, които се приготвят на място?

В редица случаи, поставената от офталмолог диагноза, изисква специфично лечение. Понякога медикаментите изписани от лекуващия лекар не се предлагат на пазара, или пък се предлагат в дозировка, различна от предписаната. Тогава Вашият фармацевт, може да се погрижи да направи продукт, специално за Вас, който да отговаря конкретно на Вашите симптоми. Универсалният подход на масовите лекарства, е заменен с индивидуален.

Факт, който също е известен, че в капките за очи в масовата мрежа, освен активната съставка (тази, която „лекува“) има и много други, които искате или не, приемате – различни типове консерванти и други алергени. При пациенти с много висока чувствителност или отключени алергии, това е сериозна предпоставка, с която трябва да се съобразят.

В лечението на офталмологични проблеми, сме свикнали да използваме единствено капки за очи, тъй като това е най-достъпната форма, предлагана на пазара. Има случаи, обаче, при които има по-подходящи форми за лечение, като например мехлеми – именно те, могат да бъдат приготвени единствено в лабораторна среда от квалифициран фармацевт.

Ако се интересувате от индивидуалните терапии, които отговарят на Вашите нужди, заповядайте да се консултирате с нашите фармацевти.