Случаят на Лаура – битка срещу псориазиса

 През последните няколко години Лаура се бори със симптомите на лек псориазис. Наскоро е имала интервю за позицията на стюардеса – нейната мечтана работа. Тя посещава своя дерматолог за да се информира как може да  третира симптомите на болестта с по-подходящи средства от тези, които вече използва.

Предизвикателството

Псориазисът често се третира с традиционни мехлеми, които се оказват прекалено мазни и много неудобни за употреба. Особено отчитайки факта, че Лаура ще трябва да носи униформа в една голяма част от деня. Съответно, използването на прекалено мазни формули биха й причинили значителен дискомфорт.

 

Решението

Дерматологът на Лаура има положителен опит в комбинирането на кортикостероиди за локална употреба и емолиенти. Предвид сухотата на засегната кожа, той предлага иновативен начин за приготвяне на мехлема. За да гарантира на Лаура оптимален комфорт и резултати по време на терапията, той предлага Occluvan™, продукт от серията Advanced Derma.

 

Лекарството

Дерматологът дава указания на фармацевта на Лаура да смеси clobetasol proprionate 0.05% и dexpanthenol 3% в Occluvan™, иновативна крем база с минимална лепливост. Лаура е много доволна от приготвения продукт и чувството за комфорт и лекота, което усеща върху кожата си при полагането му. В момента, тя контролира симптомите и наскоро е получила новината, че е наета като стюардеса.